Mindre 2008-underskud i landskassen end budgetteret

Landskassens regnskab for 2008 er nu opgjort, og viser et underskud på 318 mio. kr. mod et oprindeligt budgetteret underskud på 390 mio. kr. Heraf var 200 mio. kr. dog et særligt udlån til Nukissiorfiit som bliver tilbagebetalt. Det meddeler Departement for finanser i dag.
Skrevet af Karsten Sommer
27. juli 2009 17:16

Samlet set er Landskassens resultat forbedret med 71 mio. kr. i forhold til det budgetterede, hvilket Naalakkersuisut finder tilfredsstillende.

Men samtidig peger Naalakkersuisut på at de samlede driftsudgifter under højkonjunkturen frem til og med 2008 er steget hurtigere end indtægterne. Derfor er der i de kommende år behov for en finanspolitisk opstramning, der kan føre til langsigtet balance mellem udgifter og indtægter, skriver Departementet

Landskassens regnskab har været forsinket, blandt andet som følge af en række store udfordringer indenfor skatteområdet. Her er der konstateret usikkerhed om opgørelse af årets bogførte skatteindtægter, og Landskassens eksterne revisor Deloitte har således taget et forbehold herfor.

Skattestyrelsen har i den forbindelse iværksat forbedring af forretningsgange i styrelsen som fremadrettet vil hindre den nævnte usikkerhed med opgørelse af skatteindtægterne, fastslår Departementet for finanser.