Mindeord om Peter Frederik Rosing

En af KNR's mangeårige markante medarbejdere, tidligere radiofonichef og direktør Peter Frederik Rosing er død efter længere tids sygdom. Han blev 70 år. Hans gode kollega i en årrække, Steffen Heilmann, mindes her Peter Frederik Rosing som ven og for hans alsidige indsats i KNR.

Allerede i vores barndom kunne vi mærke, at Peter Frederik var stædig for at opnå de mål, Han har sat sig, samtidig med at han besad humor.

Efter sin realeksamen i 1959 blev Peter Frederik studieteknikerelev i den nystartede Radiofoni, KNR. Her fik han interesse for journalistik og fortsatte på Journalisthøjskolen. Da han vendte hjem i 1970 blev han ansat i radioavisen, hvor han blev chefredaktør i 1976, og steg igen i graderne, da han blev radiofonichef i 1980.

For at tage andre udfordringer op blev Peter Frederik informationschef i Hjemmestyret i 1988, hvor han blev i 6 år, hvor han vendte tilbage til KNR i 1994 som chefredaktør i radioavisen. Han blev der dog kun i et år, da han blev chef for Kultur- og Underholdningsafdelingen samme sted i 1995. I 1998 blev han direktør for KNR, hvor han fungerede til 2001, hvor han blev selvstændig.

Peter Frederik har lavet et utal af kulturudsendelser, bl.a. fra Østkysten. Men det humoristiske har altid været hos ham, så han lavede underholdningsudsendelser i sær i 70’erne sammen med sin barndomskammerat Peter Hammeken og daværende lærer Karl Kruse. De startede Radio IPA (Radioen er til for dig), og han har lavet mange nytårsrevyer.

Peter Frederik oversatte også bøger, især efter sin pensionering. Han skrev også bøger selv, bl.a. ”Radiormiut”, som han fik udgivet i 1999 sammen med Marianne Stenbæk, også især hans store biografi af Jonathan Motzfeldt, der udkom i 2008.

Peter Frederik var eminent til det grønlandske sprog, og gennem sine oversættelser af bøger har han formidlet udenlandsk litteratur til grønlandsk. I den anledning modtog han i 2010 Frederik Nielsens forfattermindelegat, som uddeles af Den Grønlandske Forfatterforening.

En værdig søn af Grønland, en stædig mand for at opnå sine mål, og en humoristisk mand er ikke længere blandt os.

Æret være Peter Frederik Rosings minde!

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt