Mindeandagt i Qullissat-kirken i aften

Ugedagen for uhyrlighederne i Norge markeres i aften herhjemme med en mindeandagt i Ilulissat.
Skrevet af Mads Fisker
29. juli 2011 14:49

Klokken 19.30 mindes ofrene fra Oslo og Utøya således i Qullissat-kirken. Efter andagten vil der i timen frem til klokken 21.00 blive spillet musik af den norske komponist Edvard Grieg.

Palaseqarfik Ilulissat har lagt en kondolancebog frem, og her kan man skrive en hilsen, som vil blive sendt til den norske generalkonsul for Grønland, Kristian Lennert.

Ikke mindst kan man tænde et lys for kærligheden mellem folk og demokratiet, som det poetisk lyder i invitationen.

Norges statsminister Jens Stoltenberg deltog i eftermiddags ligeledes i en mindehøjtidelighed, og det gjorde han i Oslos største moské.

Foran den fyldte Central Jamaat-moské hædrede han 18-årige Bano Rashid og 19-årige Ismail Haji Ahmad, der som de første ofre efter Utøya-massakren i dag blev begravet.

Før statsministeren talte, blev der holdt et minuts stilhed til ære for de døde. Herefter hilste Stoltenberg de fremmødte med "Kære alle sammen" og "Salam aleikum", oplyser netavisen VG.no.

- Jeg sørger over Bano og Ismail. De har givet det nye norske "vi" et nyt ansigt. Vi skal være et fællesskab på tværs af religion, etnicitet, køn og rang, sagde Stoltenberg i sin tale til muslimerne.

- Bano er norsk. Ismail er norsk. Jeg er norsk. Vi er Norge. Og det er jeg stolt af, lød det fra statsministeren.