Mimi kritiserer Palle

Den nyligt afgåede naalakkersuisoq for uddannelse, Mimi Karlsen, kritiserer nu et forslag fra sin efterfølger Palle Christiansen i skarpe vendinger. Mimi Karlsen mener ligefrem, at den nuværende naalakkersuisoqs forslag om skoleelever fra bygderne er i strid med FN's børnekonvention.
Skrevet af Mads Fisker
05. maj 2011 06:26

Tilbage i midten af april gav Palle Christiansen udtryk for et ønske om at lade bygdebørn fortsætte skolegangen i byerne allerede fra 7. klasse - og ikke som i dag, hvor det er fra 9. klasse.

Eleverne vil få bedre undervisning på de større skoler, argumenterede naalakkersuisoq for uddannelse.

Det kan godt være, lyder det nu fra hans forgænger Mimi Karlsen, der i dag har skiftet uddannelsesområdet ud med Familie, Kultur, Kirke og Ligestilling.

- Men jeg er samtidig meget bekymret for de konsekvenser, forslaget kan få for familier og børn i bygderne, skriver Mimi Karlsen i et læserbrev i denne uges AG, hvor hun kalder det et voldsomt indgreb i barnets liv, hvis man som 12-13-årig skal flytte fra hjem og familie.

- Hvis børn skal vokse op til at blive hele mennesker må vi måle dem ud fra mere end karakterer i skolen. Barndommen handler ikke kun om at lære grønlandsk og matematik. Den handler også om at lære, hvad det vil sige at skabe et samfund og være en del af en familie, argumenterer Mimi Karlsen.

Hun mener, at en anden og bedre nøgle til et forbedre bygdeelevernes skolekundskaber kan være at få forældrene til at engagere sig mere i deres børns skolegang.

Ifølge Palle Christiansens seneste udmelding er ambitionen, at Inatsisartut skal tage stilling til hans forslag allerede under en af de to kommende samlinger.