Mimi Karlsen: - Vi kan ikke hjælpe Atuakkiorfik

Naalakkersuisut - Landsstyret - kan ikke hjælpe forlaget Atuakkiorfik, der står foran lukning, omkring sikring af den række af vigtige grønlandske bøger, som forlaget har rettighederne til, og som, når forlaget lukker, risikerer at forsvinde totalt fra bogmarkedet.
Skrevet af Karsten Sommer
10. juli 2009 06:42

- Jeg har desværre måttet meddele Atuakkiorfik, at Naalakkersuisut ikke har muligheder for at drive almindelig forlagsvirksomhed, siger landsstyremedlem for kultur Mimi Karlsen, i anledning af forlagets håb om at det offentlige vil overtage rettighederne til en række vigtige bøger i den grønlandske litteratur.

- Jeg er bekendt med, at en række ældre litterære værker risikerer at blive en mangelvare efterhånden som bøgerne slides op, men det er mit håb, at der kan findes en løsning på genudgivelserne, når behovet opstår, siger Mimi Karlsen.

Hun glæder sig samtidig over at privatiseringen af det grønlandske bogmarked har ført en række spændende bogudgivelser med sig, og understreger at Naalakkersuisut fortsat vil støtte op om udgivelse af ny grønlandsk litteratur.

Især savner Mimi Karlsen nye spændende bøger for børn og unge, og opfordrer forfatterne til at være med til at styrke sproget ved at give børn og unge nye bøger for at styrke læselysten.