Mimi Karlsen: Handicappede har samme rettigheder

Handicappede har samme rettigheder til uddannelse og erhverv som alle andre. Det slår naalakkersuisoq for uddannelse Mimi Karlsen fast med syvtommer søm.
03. februar 2010 05:07

Udmeldingen lyder igen og igen i et svar på et § 36 spørgsmål. Her spørger medlem af Inatsisartut for IA Debora Kleist til Naalakkersuisuts planer for at rette op på specialundervisningen til de handicappede.

Kommunerne er forpligtet til at tilbyde handicappede en form for specialundervisning. Endda så tæt på de handikappedes bopæl som muligt.

Alligevel oplever mange handicappede og deres familier, at kommunerne afskærer dem fra undervisning og uddannelse eller henvises til førtidspension, påpeger Debora Kleist.

- Naalakkersuisut agter at indskærpe overfor kommunerne, hvilke pligter de har i henhold til lovgivningen, lyder det ikke mindre end 3 gange fra Mimi Karlsen.

Desuden skal lovgivningen på området evalueres. Herefter vil Naalakkersuisut vurdere, om der er brug for at føje flere paragraffer til for at sikre de handicappedes retsstilling.