Mimi Karlsen: Befolkningen har stadig god grund til at føle sig utryg

- Selvom Atassut og Partii Inuit finder Formanden for Naalakkersuisuts forklaringer betryggende, har befolkningen stadig god grund til at føle sig utryg.
Skrevet af Karsten Sommer
01. oktober 2013 05:19

Sådan skriver IA´s Mimi Karlsen i dag, med henvisning til det møde, der i fredags blev afholdt mellem formændene i de 3 koalitionspartier, i anledning at partiet Atassuts åbne brev om den senere tids ansættelses- og fyringssager i Selvstyret.

Efter mødet udtalte både Atassuts Gerhardt Petersen og Partii Inuits Nikku Olsen, at de følte sig trygge ved Formanden for Naalakkersuisuts redegørelse for de mange personalesager, som ifølge Aleqa Hammond alle var håndteret efter gældende regler.

Men Inuit Ataqatigiit mener altså, at selvom Atassut og Partii Inuit føler sig beroliget, så behøver det ikke nødvendigvis betyde, at befolkningen oplever det samme.

IA er fortsat bekymret over sagerne, der ligner favorisering af enkeltpersoner med den rigtige partibog i orden. Og ser frem til at høre, hvad der ligger til grund for, at ombudsmanden har taget sagerne op på eget initiativ.

- For at skabe ro hos befolkningen vil Inuit Ataqatigiit opfordre koalitionen til at offentliggøre materialet omkring samtlige sager. Det er ikke kun Atassut og Partii Inuit der skal beroliges. Vi trænger alle sammen til at føle, at der falder ro over samfundet på det politiske plan, slutter IA´s medlem af Inatsisartut, Mimi Karlsen.