Million-donation er endnu ikke i hus

Foreningen Bedre Børneliv risikerer ikke at få en stor del af de penge, som borgere har givet tilsagn om under lørdagens landsdækkende indsamlingsshow. Mellem 15 til 20 procent af det samlede beløb, som borgerne havde tilkendegivet at donere til Nanubørns indsamling sidste år, kom således aldrig foreningen i hænde.
07. november 2011 17:19

Der blev samlet penge ind over al forventning ved Bedre Børnelivs tv-transmitterede landsindsamling lørdag, og da der blev lukket og slukket fra kulturhusene Katuaq og Sermermiut, lød resultatet godt èn million kroner.

Men erfaringen fra sidste års tilsvarende indsamling viser, at der ikke er grund til fejre resultatet for tidligt. Her samlede man ind til Nanubørn og formand Krissie Winberg - der også er med i arrangørgruppen bag dette års indsamling - forklarer:

- Man ringer ind og giver tilsagn om, hvad man gerne vil give, men man skal selv sørge for at sætte pengene ind. Vi må ikke tage pengene fra folks konto - vi kan ikke trække dem fra deres konto. Folk skal selv gå ned og sætte dem ind, siger Krissie Winberg.

Sidste år gav indsamlingen - i hvert fald tilsyneladende - ligesom i år godt en million kroner. Men hele 150.000 kroner endte aldrig på Nanubørns konto, da et stort antal tilsagn på indsamlingsaftenen således aldrig blev fulgt op af en reel indbetaling til foreningen.

Formanden for Bedre Børneliv, Line Frederiksen, sender derfor en appel:

- Jamen, jeg vil selvfølgelig opfordre dem, der har netbank, til at gå ind i netbank og overføre en donation til os, som de har ringet om. De, som ikke har netbank, opfordrer jeg til at henvende sig i deres nærmeste bankforbindelse eller Pilersuisoq-butik, og så få indbetalt pengene på kontoen, siger Line Frederiksen.

Bedre Børneliv regner først med at have klarhed over det reelt indsamlede beløb i begyndelsen af december. Godt 4000 mennesker støttede i øvrigt formålet via en sms-donation, og pengene herfra skulle være sikret foreningen.

Bedre Børneliv har konto i Grønlandsbanken, og kontonummer er 6471-2222229. Overførslen af donationer er gebyrfrit indtil 25.november.