Miljøorganisationer har fokus på Arktis

Earth Charter - paraplyorganisationen for en række miljøorganisationer fra hele verden - holder i disse dage deres 10-års jubilæumsgeneralforsamling i Amsterdam.
Skrevet af Karsten Sommer
30. juni 2010 04:28

Grønland er repræsenteret ved journalist Nuuno Isbosethsen, og hun fortæller, at artiklen for nyligt i det verdenskendte magasin National Geographic om Grønland og den globale opvarmning i den grad har sat Grønland på verdenskortet.

- Alle jeg har talt med, primært fra den spansktalende del af verden, refererede til artiklen, som for første gang havde fået dem til at forstå den betydning, som klimaændringerne har for Arktis, og hvordan det kan komme til at påvirke livsvilkårene heroppe, fortæller Nuuno Isbosethsen.

Nuuno Isbosethsen holdt, på vegne af Earth Charter Grønland, tale for de spansktalende deltagere fra Europa og Latinamerika ved mødet i Amsterdam med fokus på de ændringer på natur og mennesker, som den globale opvarmning fører med sig.

Det afsluttende budskab fra Amsterdammødet i Earth Charter organisationen var, at verdenssamfundet skal satse på ungdommen og sikre ansvarlig omgang med naturen for at sikre de unges fremtidige livsvilkår.