Miljøfonden åbner for ansøgninger

Inatsisartut vedtog på Efterårssamlingen 2018 at etablere en Miljøfond, som skal understøtte det vigtige arbejde med at forbedre miljøforholdene i hele landet.
Foto © : Steen Zeeb
Skrevet af Karsten Sommer
10. marts 2019 12:58

Og nu åbnes der op for ansøgninger til fonden, til projekter, der kan gavne miljøet, fortæller Naalakkersuisut.

Der vil hvert år blive afsat midler til projekter, der gavner miljøet, og til miljøprojekter der undersøger nye måder at gøre tingene på. Og i 2019 kan der ansøges om midler til projekter inden for to kategorier:

Dels projekter, der kan formindske brug af plastik.

Dels projekter vedrørende efterladte eller mistede fiskegarn og fiskeredskaber samt renholdelse af fiske- og fangstpladser.

Der er afsat i alt 1 million kr. til hver af de to kategorier.

- Der er brug for, at vi gør endnu mere for at værne om miljøet - til glæde for os selv og de kommende generationer, lyder det fra Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Forskning, Siverth K. Heilmann.

LÆS OGSÅ Flertal i Inatsisartut støtter en national miljøfond

- Derfor er jeg spændt på at se, hvad der kommer af forslag til projekter til Miljøfonden i år, siger han.

Miljøfondens midler kan eksempelvis ansøges af kommunerne, erhvervslivet, skoleklasser og privatpersoner, fremgår det af  pressemeddelelsen.

Derudover støtter Miljøfonden i 2019 kommunale projekter vedr. skrotning af biler og samarbejde på tværs af alle landets kommuner om en fælles, national løsning til håndtering af affald.

Læs mere om Miljøfonden og find ansøgningsskemaet her.

Der er deadline for ansøgninger den 1. maj 2019.