Miljø- og naturpris til Sisimiut

Naalakkersuisut fortsætter uddelingen af Miljø- og Naturpriser. Igår blev prisen fra kategorien "Affaldsfri Natur og Miljø" overrakt til Jacob Herholdt Froberg fra Sisimiut. Han fik overrakt et diplom og en check på 10.000 kroner ved en sammenkomst i Kulturhuset Taseralik.
24. december 2009 15:03

Og det var medlem af Naalakkersuisut, Agathe Fontain, der begrundede valget af Jacob Herholdt Froberg som prismodtager.

- Du har samlet affald fra fjeldsider, gader og veje - sagde hun. Enten alene eller med din lille datter, på vej til og fra institution eller i andre ærinder, medbriger du altid affaldssække. Du har med et virkeligt godt eksempel hele sommeren flere hundrede kilo affald. Hver dag vælger du nye ruter, og du viser med dit uselviske tiltag, at vi alle bør bidrag til et bedre miljø og smukkere omgivelser, tilføjede Agathe Fontain.

Tidligere i år er der overrakt Miljø og Naturpriser til fåreholderne Andala Lund og Siiku Motzfeldt fra Sydgrønland. De fik deres priser for deres indsats for vedvarende energi ved etableringen af et mini-vandkraftværk. Samtidig har tidligere eu-parlamentsmedlem Finn Lynge og "Eaarth Charter Narsaq" modtaget prisen for at løfte natur- og miljøbevidstheden hos os alle.