Miljø- og Naturpris til bygden Qassiarsuk

Det blev en hel bygd, eller rettere borgerne i bygden Qassiarsuk der fik Selvstyrets Miljø- og Naturpris. Det var anden afdeling af prisen, der i dag blev uddelt på Cafe Brattahlid i Qassiarsuk
Skrevet af Peter Troelsen
10. december 2013 07:19

Borgerne i Qassiarsuk holder naturen og miljøet pænt i balance med landbrugs-, fåreholder- og turismeerhvervet. Borgerne holder øje med den miljømæssige bæredygtighed af området og beskytter på denne måde deres levevis, skriver Selvstyret i sin indstilling til prisen.

Prisen tildeles som en påskønnelse af personer, institutioner eller organisationer, der som foregangsmænd og ildsjæle er med til at løfte natur- og miljøbevidstheden hos os alle, eller som med deres projekter yder en konkret indsats for at forbedre miljøet i Grønland.

Bygden er naturskønt og grønt, og bygden holdes pænt og rent således at alle kan nyde området. Borgerne i Qassiarsuk skal være stolte af deres bygd og værdsættes for deres engagement af renholdelse af bygden, står der ydermere i indstillingen, der følger med prisen til Qassiarsuk.