Midnatsmaraton i Aasiaat

Fredag aften ved nitiden starter den traditionsrige midnatsmaraton i Aasiaat. I år er det oven i købet også Grønlands Mesterskab, så arrangørerne håber på mellem 250 og 300 deltagere til arrangementet. Der løbes også halvmaraton, 10 km og minimaraton på 4,2 km.
Skrevet af Peter Troelsen
28. juni 2012 14:02

-Her i Aasiaat plejer der at være flere kvindelige deltagere end mandlige, men om det også er gældende i år kan jeg ikke sige noget om endnu. Der er tilmelding mellem 17 og 19 ved ASP klubhuset, og først der kan vi sige noget nøjagtigt om, hvor mange deltagere der er i GM i maraton, fortæller Karen-Dorthe Brandt, som er blandt arrangørerne fra ASP, Aasiaat.

Ruten til løbet er en rundstrækning på godt 10 km, der skal løbes fire gange, inden strabadserne er slut. Ruten går gennem byen og ud omkring lufthavnen, og der er god plads til tilskuerne, der forventes at møde talstærkt frem.

-Det er jo førstegang at GM afvikles udenfor Nuuk, og vi har bestræbt os på at lave så godt et arrangement som muligt. Vi håber selvsagt på, at mange af byens borgere også tager løbeskoene på og deltager på en af de tre distancer. I selve maratonløbet håber vi på i omegnen af 20 deltagere, og hos mændene vil de første deltagere være i mål lige før midnat. De hurtigste kvinder forventes i mål omkring 00.30, siger Karen-Dorthe Brandt.