Midler uddelt til bæredygtige projekter i Qeqqata Kommunia

Der var rigtig mange ansøgere til puljen denne gang. 17 interessante havde søgt, og der blev uddelt i alt 100.100 kr. til 9 projekter. Hvoraf 8 af projekterne hver fik 11.375 kr. og 1 projekt fik 9.100 kr.
13. juni 2014 05:44

Blandt de spændende projekter var blandt andet til Foreningen Neriusaaq, der ønsker at anlægge et traditionelt røgeri, et tørrestillads til fisk samt have ved de ældres hytte i Maniitsoq fjorden.

Desuden blev der givet midler til Agneta Geisler og Øjvind Schwedler til et projekt om bygning af Long John- og Christianiacykler, som borgerne gratis kan låne til f.eks. kørsel af varer. Der blev også tildelt støtte til afholdelse af 2 skatecamps for piger i Sisimiut som Urban Greenland. Endelig fik Lea og Vittus Poulsen støtte til indkøb af udendørs motionsudstyr i Atammik.

Det var fjerde gang bæredygtighedspuljen blev uddelt. Ved sidste uddeling i oktober 2013 blev der uddelt i alt 55.000 kr.
Bæredygtighedspuljen har til formål at støtte frivillige aktiviteter fra borgere, foreninger og organisationer, som ønsker at bidrage til at skabe et mere bæredygtigt samfund. Bæredygtighedspuljen er en del af kommunens vision om at blive et bæredygtigt arktisk samfund i 2020.