MF'ere bakker op om sælskind

Når dronningen på onsdag holder hofbal, vil en uproportionel stor del af gæsterne være iført sælskind.
Skrevet af Martine Lind Krebs
11. marts 2014 04:39

En gruppe folketingspolitikere er gået sammen på tværs af alle partiskel for at fremme grønlandsk sælskind.

- Sæler skal på den politiske dagsorden. EU's sælproduktforbud er baseret på følelsesladede holdninger og ikke på fakta. Derfor er det utroligt vigtigt, at vi skaber opmærksomhed og viden om sælskind, så vi får en mere faktabaseret tilgang til emnet i Danmark såvel som i EU. Jeg er glad for at så mange danske medlemmer af Folketinget støtter op om initiativet, siger Sara Olsvig (IA), der er en af de 9 MF'ere, som bakker op.

Også Doris Jakobsen er naturligvis med:

- Den grønlandske sælfangst har en tusindårig historie, og fangsten bliver støttet af WWF. Sælskindsprodukter er topmålet af bæredygtighed, og så er det oven i købet hamrende flot. Vi er stolte af vores sælskind, siger Doris Jakobsen (S).
Medlemmerne af det tværpolitiske initiativ for fremme af grønlandsk sælskind har, for at skabe opmærksomhed omkring initiativet, valgt at iføre sig sælskind til hofballet hos dronningen den 12. marts 2014.

De Radikales miljø- og fiskeriordfører Lone Loklindt vil være iført en jakke af grønlandsk sæl designet af Mia Lisa Spon. Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby vil iklæde sig en cape af grønlandsk sæl designet af JSPR Jensen. Dansk Folkepartis bolig- og handicapordfører Karina Adsbøl vil være  iført en kjole designet og syet af hendes bror Justian Kunz samt en kåbe af sælpels. Socialdemokraternes grønlandsordfører Flemming Møller Mortensen vil bære en butterfly af sælskind af Great Greenland og Kopenhagen Fur. IA's Sara Olsvig være iført en bordeaux, todelt kjole med sælskindsornamentik, designet af Lennert Design i Sisimiut med en broderet sælskindstaske over skulderen, og Doris Jakobsen har planer om at iføre sig en kjole af Najannguaq Lennert med sælskindskant. Men hun er dog usikker på, om hun overhovedet kan komme til ballet, da hun under en rejse til Mali og Nigeria sidste uge med Udenrigspolitisk Nævn blev ramt af en meget alvorlig øjenbetændelse, som hun stadig slås med.

Desuden støtter Enhedslistens grønlandsordfører Finn Sørensen, SF's EU, miljø- og skatteordfører Lisbech Bech Poulsen og løsgænger Uffe Elbæk initiativet, men de skal dog ikke deltage i ballet.