Meteorkrater ved Maniitsoq

I juni måned forbløffede et forskningsresultat geologer over hele verden. Det var geologen Adam Gardes opdagelse af resterne af et gigantisk meteorkrater ved Maniitsoq, der blev dannet af en 30 kilometer stor meteor for 3.001 millioner år siden.
Skrevet af Martine Lind Krebs
14. december 2012 08:31

Og netop dette forskningsresultat er blevet kåret af fagbladet Ingeniøren til at være blandt de fem bedste forskningsprojekter i år. 

De øvrige projekter er forskning fra Aarhus Univeristet, der viser at et net af bakterier kan lede strøm, forskere fra Københavns Universitet, der har fundet frem til en bedre udnyttelse af raps samt genetik-forsker Eske Willerslev og hans kollegers evne til at kortlægge dyreliv i en hel sø ud fra en lille vandprøve. Et forskningsresultat, der kan gøre det langt lettere for biologerne i fremtiden at finde frem til bæredygtige fiskekvoter.

Årets bedste forskningsresultat er ifølge Ingeniøren kortlægningen af grisens arvemateriale, som er et internationalt projekt sammen med forskere fra Københavns Universitet.

I øvrigt kan man lige nu på Ingeniørens hjemmeside finde en tipskupon, hvor det gælder om at gætte på, hvad der sker i løbet af 2013. Her skal læserne blandt andet skyde på, om Selvstyret i løbet af næste år vil give grønt lys til uranudvinding.