Mere mattak i farvandet

Resten af årets sildepiskerkvote til fællesfangst bliver i løbet af kort tid genfordelt. Det meddeler medlem af Naalakkersuisut for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Ane Hansen, der støtter sig til en aktuel status over fangsterne hidtil og den såkaldte kvotegruppes enige indstilling.
Skrevet af Jens Thorin
04. september 2012 12:22

Restkvoten i Vestgrønland er på 9 sildepiskere, mens der i Ammassalik er en restkvote på 8 sildepiskere og 5 i Illoqqortoormiut.

Og de resterende fællesfangstkvoter i både Vest- og Østgrønland beholdes indenfor både Qaasuitsup Kommunia, Qeqqata Kommunia, Kommune Kujalleq og både den vestlige og de østlige del af Kommuneqarfik Sermersooq.

Derudover bliver 16 dyr af restkvoten for de Vestgrønlandske fartøjer med harpun overført til fællesfangst.

Og de fordeles med en kvote på 8 hvaler til Qaasuitsup Kommunia, 2 hvaler til Qeqqata Kommunia, 3 hvaler til den vestlige del af Kommuneqarfik Sermersooq og endelig 3 sildepiskere til Kommune Kujalleq. 

Kommunerne har mulighed for selv at genfordele restkvoterne internt i samråd med de lokale fisker- og fangerforeninger.

Departementet for fangst tager dog forbehold for, at enkelte rapporteringer endnu ikke er indleveret. 

Fangere skal dog lige væbne sig med tålmodighed. Kvoten for Vestgrønland bliver nemlig først genfordelt med virkning fra og med torsdag den 6. september 2012.
Og fangsten må først genoptages, når kommunalbestyrelserne efter høring af de lokale fisker- og fangerforeninger har foretaget og offentliggjort en ny fordeling.