Mere leg i Kullorsuaq

Som den første bygd i Grønland, får Kullorsuaq nu sin helt egen legepatrulje, som Grønlandsk Skoleidræt laver kurser i og igangsætter.
Skrevet af Naimah Hussain
26. april 2011 12:58

Det er Grønlandsk Skoleidræt, der står bag initiativet, hvor lærere og de ældste skoleelever skal deltage i et kursus arrangeret af Grønlandsk Skoleidræt og Inerisaavik.

Her modtager kursusdeltagerne inspiration til at forny den fysiske aktivitet i skolerne, blandt andet gennem mere leg og bevægelse i frikvartererne:

- Mange bygder erfarer mange positive resultater. Undervisningen er blevet roligere, eleverne er begyndt at lege sammen og mange steder er mobning blevet udslettet, lyder det fra Kim Godtfredsen fra Grønlandsk Skoleidræt, som står bag projektet.

Elever fra 6.-9. klassetrin, der bliver uddannet til en legepatrulje, skal, ifølge projektets vision, fungere som forbilleder for yngre skolekammerater og samtidig medvirke til at skabe sociale relationer på tværs af alder, køn og sociale skel, lyder det.

I Kullorsuaq står dagene 29. april og 2. maj derfor i kursets tegn, ligesom en enkelt lærer fra nabobygden Nuussuaq også deltager i kurset.