Mere fokus på Arktis i en ny strategi for arktisk forskning

Danmarks Tekniske Universitet, DTU glæder sig over, at der kommer mere fokus på Arktis efter den danske minister for uddannelse og forskning, Ulla Tørnæs har offentliggjort en ny strategi for arktisk forskning og uddannelse.
Foto © : Ullatoernaes.dk
04. november 2016 10:03

DTU er engageret i mange områder i Grønland og Arktis. Blandt andet har universitetets forskere udviklet teknologier til både byggeri af lufthavne i Grønland, bæredygtigt fiskeri og forbedring af satellit-navigation tilpasset arktiske forhold.

Så når den nye forskningsstrategi skaber mere fokus, så er det godt for både DTU og for samfundet, siger Niels Andersen, leder af DTU’s arktiske center, Polar DTU.

- Vi er glade for det ekstra fokus på Arktis. Det understøtter vores mange aktiviteter og kan bringe vores arbejde med forskning og ny teknologi i arktis videre, så det kan være til endnu større nytte for samfundet”, siger han.

I forbindelse med polarforskningskonferencen, hvor den danske minister præsenterede strategien, har DTU blandt andet præsenteret en ny droneteknologi, der i fremtiden skal bruges både til opmålings- og monitoreringsopgaver under de barske arktiske forhold.

Læs også Drone skal overvåge klimaændringer