Fire personer er mistænkt og sigtet i forbindelse med hærværket på Hans Egede-statuen på Kolonihavnen i Nuuk. Foto: KNR/ Ane-Marie Petersen

To mere er sigtet for hærværk på Hans Egede-statue

I alt fire er nu sigtet for at have hældt maling på statuen. Efterforskningen er dog ikke slut endnu.

Yderligere to personer er blevet sigtet i forbindelse med hærværket på statuen af den dansk-norske missionær Hans Egede i Nuuk. Det oplyser Grønlands Politi. 

Der er tale om to kvinder, der er henholdsvis i midten af 20'erne og lige under 20 år. De blev sigtet i sidste uge, men mandag eftermiddag er det ikke muligt at få oplyst, hvordan de forholder sig til sigtelsen.

Natten til søndag 21. juni blev statuen malet over med rød maling, sprayet med traditionelle inuit-tatoveringer, og ordet "decolonize" - der betyder "afkolonisere" - blev skrevet på den.

LÆS OGSÅ Politiet sigter endnu en mand for Hans Egede-hærværk

Med de nye sigtelser er i alt fire personer sigtet under Kriminallovens paragraf 46 for krænkelse af et offentligt mindesmærke eller lignende.

Først blev en mand, der er i starten af 30'erne, sigtet dagen efter forbrydelsen. Efterfølgende blev en yngre mand i 20'erne sigtet. De nægter sig begge skyldige.  

Den politimæssige efterforskning er stadig igang, og det er endnu uvist, hvor mange penge hærværket har kostet.

Når efterforskningen er afsluttet, skal sagen gives videre til politiets anklagemyndighed, der skal tage stilling til det videre forløb. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt