Mentorordning skal mindske frafald

Det grønlandske hus i Aarhus har tegnet kontrakt med 25 ældre studerende, der skal være med til at gøre studiestarten så god som muligt for de nye studerende.

En del grønlandske studerende i er blandt de 8.000 nye studerende på Aarhus Universitet. Der kan springet fra GU med et par hundrede studerende til et universitet med 35. - 40.000 studerende være en voldsom overgang. Nu indfører Det grønlandske hus i Aarhus en forsøgsordning med mentorer, der skal hjælpe de nye studerende til at få en så god start på uddannelsen som muligt.

- Vi har tegnet kontrakt med 25 ældre studerende, der skal fungere som mentorer ude på uddannelsesstederne og hjælpe de studerende med at få en god start som muligt, siger forstander i Det grønlandske hus i Aarhus Sven Kolte til KNR.

Det er første gang Det grønlandske hus i Aarhus indfører mentorordning og forsøgsperioden kører til slutningen af november.

- Det kan være voldsomt for de nye studerende at komme blandt 35. - 40.000 studerende på Aarhus Universitet. Mentorerne er ude på uddannelsesstederne og skal hjælpe de nye studerende med at komme ind i rutinerne på studiet, siger Sven Kolte.

Der er stadig frafald blandt de grønlandske studerende i Danmark. Det koster samfundet mange penge, når en studerende vælger at rejse hjem.

- Der er en del, der afbryder uddannelsen i løbet af det første studieår. En dårlig start kan være en af årsagerne til at nogle vælger at afbryde uddannelsen. Det vil være godt hvis mentorordningen kan hjælper til en god start i Aarhus, siger Sven Kolte.

Det grønlandske hus i Aarhus kører allerede introduktionskurser og har tæt forbindelse med de studerende. Nu får de en forlænget arm ude på uddannelsesstederne med mentorordningen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt