Menneskeret at bruge sit eget sprog

Det skal være en menneskeret at bruge sit grønlandske sprog når man henvender sig til de offentlige instanser i Grønland, det mener Piitannguaq Møller fra Nuugaatsiaq, der lige nu deltager i Siumut Ungdomsseminar i Nuuk.

Som bygdeboer der kun taler grønlandsk oplever Piitannguaq Møller, at det ikke er muligt at blive ekspederet på sit eget sprog, og det vil han have gjort noget ved.

Når han henvender sig i de offentlige kontorer i Nuuk, bliver han tit spurgt om, om han kan tale dansk og om han har behov for en tolk for at blive ekspederet.

- Det må jeg så sige ja til selvom jeg er i Grønland og taler grønlandsk og det er ikke rimeligt, siger Piitannguaq Møller.

Han mener, at det burde være omvendt, at alle udefrakommende gæster fremover blev spurgt om de har behov for at blive tolket fra grønlandsk til dansk eller til det sprog de nu taler.

Siumut ungdomsseminar startede i går. Blandt emnerne var oprindelige folks rettigheder, klimaforandringens konsekvenser for fangerne, børns rettigheder, at være anerkendt som folk samt det politiske arbejde i Arktis.

Siumut Ungdomsseminar afsluttes i morgen med en generalforsamling.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt