Melinda Gates vil styrke kampen for ligestilling med en 6,8 milliarder

Kampen for ligestilling får en stor økonomisk håndsrækning af erhvervskvinden Melinda Gates. Kvinder skal have større indflydelse, siger hun.
Melinda Gates er grundlægger af investeringsfimaet Pivotal Ventures, som hun blandt andet vil bruge til at støtte virksomheder, der hjælper kvinder frem i verden, skriver dr.dk. Foto © : Chatham House, London [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)]
03. oktober 2019 06:42

Erhvervskvinden Melinda Gates vil bruge 6,8 milliarder kroner på at fremme ligestilling i USA. Det skriver dr.dk.

Kvinder skal have større indflydelse på det amerikanske samfund. Bland andet skal flere kvinder lede store virksomheder og tage politiske beslutninger, skriver Melinda Gates i Time Magazine.

- Jeg tror, at kvinders potentiale er værd at investere i, og det samme er de mennesker og organisationer, der arbejder for at forbedre kvinders liv, skriver hun.

Melinda Gates er grundlægger af investeringsfirmaet Pivotal Ventures og har tidligere været en af toplederne i Microsoft. Hun er på Forbes liste over verdens mest magtfulde kvinder.

Hun er iøvrigt gift med Microsoftstifter Bill Gates. De har sammen den velgørende fond 'Bill & Melinda Gates Foundation'.