Medierapporten granskes

Medierapporten, der blev offentliggjort i maj, har fået medlem af Inatsisartut, Anda Uldum fra Demokraterne til at stille 11 spørgsmål til Naalakkersuisoq for Kultur, Mimi Karlsen 11 spørgsmål. Og et par stykker af dem går på det offentliges annoncering i de landsdækkende aviser.
20. juli 2011 07:53

Og det er egentlig en ganske interessant sag. Det fremgår af Mimi Karlsens svar, at der tilføres Sermitsiaq.AG halvanden million kroner som krisehjælp og direkte tilskud til aviserne. Derudover tilføres de to aviser godt 1,6 millioner kroner i indirekte tilskud. Det vil sige, at landskassemidlerne bruges til Selvstyrets annoncering.

Anda Uldum konstaterer på den baggrund, at det samtidig fremgår af medierapporten, at kun - som han skriver - hver tredje indbygger læser Sermitsiaq, mens kun hver fjerde læser AG. Og herefter kommer så 10.000 kroners spørgsmålet: Hvor mange læsere skal aviserne have, hvis Selvstyret igen skal finde det formålstjenstligt at publicere jobopslag i de to aviser?

Men det spørgsmål svarer Mimi Karlsen ikke præcist på. Hun forklarer, at der ikke er opstillet kriterier for, hvor mange læsere en avis skal have, før Selvstyret vifter med stillingsopslag.

Som hun siger, så foretages der en løbende vurdering af alle mediers målgrupper, deres omfang og annonceringens effekt i forhold til prisen. Det gælder både grønlandske medier, fagmedier, danske medier og andre medier.

Mimi Karlsen fastslår, at der den 15. marts i år blev indgået, hvad hun kalder en rammeaftale med Mediehuset Sermitsiaq.AG om 80 halvsides annoncer fordelt på 20 numre af huset udgivelser.

Hvad det så koster Landskassen. Det fremgår ikke af svaret fra Mimi Karlsen. Men aviserne koster stadig 30 kr., mens KNR er gratis at lytte til og kigge på.