Over for avisen Sermitsiaq bekræfter Kim Kielsen, at ægteparret har lejet sin båd ud til en ven, men han afviser anklagerne om magtmisbrug.

Medie: Kielsen afviser anklager om magtmisbrug

Inuit Ataqatigiit valgte i går at gå ud offentligt med en række alvorlige beskyldninger mod formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, som partiet anklager for at have udnyttet sin position til at tjene penge på stenbiderfiskeriet.

Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen er kommet i stormvejr, efter at Inuit Ataqatigiit tirsdag anklagede Kielsen for magtmisbrug.

Ifølge partiet har Kim Kielsen tjent penge på Naalakkersuisuts beslutning om at hæve stenbiderkvoten 12. maj.

Det skal være sket ved, at Kim og Judithe Kielsen, som han er gift med, har udlejet en båd til en stenbiderfisker, som har tjent penge og udbetalt en del af indtjeningen til Kielsen-parret.

Over for avisen Sermitsiaq bekræfter Kim Kielsen, at ægteparret har lejet sin båd ud til en ven, men han afviser anklagerne om magtmisbrug.

- Alt er gået efter bogen. Alt er registreret som det skal, og vi har endda halveret min vens tilbud. Vi ville blot hjælpe min ven og ikke tjene noget på bådlejen, andet end at det skal kunne dække bådens faste udgifter, siger Kim Kielsen til Sermitsiaq.

Formanden for Naalakkersuisut gæster studiet i Qanorooq i aften, hvor han skal svare på de alvorlige anklager.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt