Medie: Donald Trump blev inviteret til topmøde i Nordkorea

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har ifølge sydkoreansk medie sendt Trump skriftlig invitation til nyt topmøde.
Nordkoreas leder, Kim Jong-un, sendte i slutningen af august en skriftlig invitation til USA's præsident, Donald Trump, om et topmøde mellem de to i hovedstaden Pyongyang. Foto © : Kcna/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
16. september 2019 09:36
Versionist Bikki P. Kleist

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, sendte i slutningen af august en skriftlig invitation til USA's præsident, Donald Trump, om et topmøde mellem de to i hovedstaden Pyongyang.

Det rapporterer den sydkoreanske avis Joongang Ilbo i dag på baggrund af oplysninger fra diplomater. Det fremgår ikke, hvordan invitationen er blevet taget imod.

Hverken Det Hvide Hus, det amerikanske udenrigsministerium eller Nordkoreas FN-mission i New York har reageret på henvendelser fra Reuters om en kommentar til oplysningerne.

LÆS OGSÅ Trump giver historisk håndtryk til Nordkoreas præsident

Kim Jong-un og Trump har siden juni sidste år mødtes tre gange. Her har hovedtemaet været Nordkoreas atom- og missilprogrammer.

Trump forsøger at få styret i Nordkorea til at opgive våbenprogrammerne, men indtil videre har det været småt med fremskridt.

De to statsledere mødtes senest i juni i den demilitariserede zone mellem Nord- og Sydkorea.

Her blev de enige om på embedsmandsniveau at genoptage de forhandlinger, som havde været sat på pause, siden et topmøde i Hanoi i Vietnam i februar endte uden resultater.

I sidste uge sagde Nordkoreas viceudenrigsminister, Choe Son-hui, at Nordkorea er villig til at tage del i "vidtgående drøftelser" i slutningen af denne måned.

Efterfølgende sagde Trump, at han var villig til at møde Kim Jong-un senere i år.

Det første topmøde mellem de to fandt sted i Singapore i juni 2018. Mødet var historisk, fordi det var det første mellem en siddende amerikansk præsident og en leder af Nordkorea.