Nordkoreas leder, Kim Jong-un, sendte i slutningen af august en skriftlig invitation til USA's præsident, Donald Trump, om et topmøde mellem de to i hovedstaden Pyongyang.Foto: Kcna/Reuters/Ritzau Scanpix

Medie: Donald Trump blev inviteret til topmøde i Nordkorea

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, har ifølge sydkoreansk medie sendt Trump skriftlig invitation til nyt topmøde.

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, sendte i slutningen af august en skriftlig invitation til USA's præsident, Donald Trump, om et topmøde mellem de to i hovedstaden Pyongyang.

Det rapporterer den sydkoreanske avis Joongang Ilbo i dag på baggrund af oplysninger fra diplomater. Det fremgår ikke, hvordan invitationen er blevet taget imod.

Hverken Det Hvide Hus, det amerikanske udenrigsministerium eller Nordkoreas FN-mission i New York har reageret på henvendelser fra Reuters om en kommentar til oplysningerne.

LÆS OGSÅ Trump giver historisk håndtryk til Nordkoreas præsident

Kim Jong-un og Trump har siden juni sidste år mødtes tre gange. Her har hovedtemaet været Nordkoreas atom- og missilprogrammer.

Trump forsøger at få styret i Nordkorea til at opgive våbenprogrammerne, men indtil videre har det været småt med fremskridt.

De to statsledere mødtes senest i juni i den demilitariserede zone mellem Nord- og Sydkorea.

Her blev de enige om på embedsmandsniveau at genoptage de forhandlinger, som havde været sat på pause, siden et topmøde i Hanoi i Vietnam i februar endte uden resultater.

I sidste uge sagde Nordkoreas viceudenrigsminister, Choe Son-hui, at Nordkorea er villig til at tage del i "vidtgående drøftelser" i slutningen af denne måned.

Efterfølgende sagde Trump, at han var villig til at møde Kim Jong-un senere i år.

Det første topmøde mellem de to fandt sted i Singapore i juni 2018. Mødet var historisk, fordi det var det første mellem en siddende amerikansk præsident og en leder af Nordkorea.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt