VIDEO Medaljeregn over sportsfolk i påsken

Der blev uddelt en masse guld-, sølv- og bronzemedaljer i påsken, hvor grønlandsmesterskaberne blandt andet blev afgjort i håndbold for U18- og U16-spillere, volleyball, badminton og bordtennis.
08. april 2015 11:05

Håndboldfinalen for kvinder under 18 var et opgør mellem SAK fra Sisimiut og GSS fra Nuuk. Her trak værtsholdet fra Sisimiut fra og vandt 28-22. De samme to hold stod over for hinanden i de unge mænds finale, og her tog SAK ligeledes titlen denne gang med en sejr på 25-22 over GSS. Bronzen gik til Kagssagssuk fra Maniitsoq hos de unge kvinder, mens Nagtoralik fra Paamiut vandt bronze hos de unge mænd.

Her får du et større sammendrag af påskesporten.

I U16-finalen for piger vandt Nûk fra Nuuk 30-22 over Nagdlúnguak fra Ilulissat, mens SAK fik bronzemedaljer med hjem. Og hos U16-drengene var hjemmeholdet SAK et enkelt mål bedre end GSS, da de vandt finalen med 25-24. Her fik Nagdlúnguak-drenge bronze.

18 hold deltog i U16- og U18-GM fra den 29. marts til den 4. april, således har omkring 160 håndboldspillere indtaget Sisimiut i påskeferien.

GM i volleyball blev afgjort i Nuuk, og her besejrede GSS’ kvinder PVN i den rene Nuuk-finale. De to hold stod ligeledes over for hinanden i mændenes finale, hvor GSS igen var stærkest.

Du kan se hele kvindernes volleyball-finale her

I badminton er Anja Skov Kjeldsen fra Nuuk B-67 blevet kåret som mester via en finalesejr over Hedvig Broberg fra SPQ86 fra Qeqertarsuaq, mens Aviaaja Geisler fra B-67 vandt bronze. Grønlandsmester for mænd blev Bror Madsen fra Ilulissat, som vandt finalen over jens Frederik Nielsen fra Nuuk, mens Nikki E. Nathansen fra B-67 vandt bronze. Mesterskaberne blev afgjort i Aasiaat.

Der er også uddelt medaljer i bordtennis, og hos kvinderne løb spillere fra Bat 98 i Sisimiut med samtlige medaljer: Nukannguaq Søholm vandt guld, sølvet gik til Arnannguaq Lybert og Arnannguaq N. Larsen vandt bronze. Hos mændene vandt Ivik Nielsen mesterskabet ved at besejre sin Bat 98-holdkammerat Aqqalu Nielsen i finalen. Poul Jørgen Petersen fra Nuuk vandt bronze.