Medalje-jagt på skemaet

Der er Arctic Winter Games i Nuuk om fem år og tiden er inde til at gå efter en god medalje-høst, mener Kim Godtfredsen fra Grønlandsk skoleidræt.
Skrevet af Noah Mølgaard
17. januar 2011 13:00

En fordeling af byer med speciale i forskellige sportsgrene kan være vejen frem til god medalje-høst ved Arctic Winter Games i 2016.

Bestemte byer har efterhånden specialiseret sig i bestemte sportsgrene og det er de styrkesider, der kan venter på at bliver udnyttet bedre.

Man kan tage Aasiaat som eksempel, der har lange traditioner i langrend, mens Ilulissat efterhånden er hjemby for Arctic Sports og de bedste badmintonspillere og fodboldspillere samles i Nuuk.

- Derfor foreslår Grønlandsk Skoleidræt at man finder dygtige elever født fra årgang 2003 til årgang 1999 der er dygtige til idræt og gerne vil satse på at blive vore medaljetagere til Arctic Winter Games i 2016. Det kan både ske gennem skolen og i samarbejde med klubberne, siger Kim Godtfredsen fra Grønlandsk Skoleidræt.

- Helt specifikt ser Grønlandsk Skoleidræt, at disse elever fik 2-4 timers ekstra idræt om ugen udover de obligatoriske idrætstimer til deres specifikke idrætsgren. Konceptet kan kaldes AWG SKOLESPORT, foreslår Kim Godtfredsen.

Han mener også at andre byer kan specialisere sig i sportsgrene som basketball eller sneskoløb, der også er med i Arctic Winter Games programmet.

Næste Arctic Winter Games bliver afviklet i Whitehorse i Yukon i 2012.