VIDEO Med OL-Martin på ski

Der er under en måned til Grønlands OL-håb Martin Møller klikker skiene på til langrendskonkurrencerne ved Vinter-OL i Sydkorea. Teknikken og formen er ved at være på plads og derfor mødte KNR OL-deltageren på løjpen i Nuuk for at høre om han er helt klar.

Se KNRs journalist ski-interviewe Martin Møller i klippet over artiklen.

-Ja, nu er jeg klar. Jeg har trænet rigtig godt den sidste måned, så det ser godt ud, siger Martin Møller.

Det er nu fire år siden Martin Møller sidst kørte på løjperne ved OL i Sotji i 2014. Her deltog han på langrendsdistancerne 15km, 30km og 50km, og opnåede en 45. plads i fri teknik på den længste distance.

Det var hans hidtil bedste løb i konkurrencesammenhæng, og det håber han at kunne gentage, når startskuddet lyder i Sydkorea i midten af februar.

LÆS OGSÅ Martin Møller klar til OL til februar

Men målet for en OL-succes handler helt personligt for Martin Møller om at have ydet sit bedste.

- Når jeg begynder, så skal jeg tænke tilbage på, at jeg har gjort alt, jeg kunne de sidste tre år for at være bedst muligt forberedt. Jeg tænker ikke så meget i resultatmål. Så det er mere mit eget mål, at jeg præsterer det, jeg er god for, og at jeg har gjort forberedelserne bedst muligt, siger han.

Efter sidste OL sagde Martin Møller farvel til sit almindelige arbejde og blev professionel atlet med støtte fra Elite Sport Greenland. Og det har givet godt glid i skiløb og træning de sidste fire år.

LÆS OGSÅ Martin Møller målrettet mod vinter-OL

- Jeg har nok trænet mere og også arbejdet mere med det mentale. Jeg er blevet stærkere mentalt og bedre forberedt, siger han.

Med det er Martin Møller klar til at forsvare de grønlandsk-danske farver på den koreanske sne.

- Det betyder meget og jeg tænker også, at det bliver den sidste internationale skikonkurrence, jeg skal lave. Så det betyder rigtig meget. Jeg har trænet rigtig meget, så det er en stor lettelse at have kvalificeret sig i god tid, at have trænet meget og så glæde sig til at løbe, siger han.

LÆS OGSÅ Olympisk deltager blev årets idrætsnavn

Martin Møller rejser til worldcup i Østrig på torsdag og fortsætter videre til Sydkorea til de sidste forberedelser inden legene.

OL i Pyeongchang begynder den 9. februar.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt