Masser af nye grønlandske bøger præsenteres på bogmessen

Forlaget Atuagkat sendte i går hele 8 nye bøger på gaden. Det falder heldigt sammen med det store danske Bogforum i Bella Center i København.
Skrevet af mlk
11. november 2013 04:54

- Det er jo med hjertet helt oppe i halsen. Når det at komme? Når det at komme?, siger en lettet forlægger Inger Hauge, som i dag kunne vise alle 8 nye bøger frem for første gang.

Blandt de nye bøger er Kristian Aajus nye roman Den tatoverede strandvasker/ Alumiguulik, nye digte af Frederik Kristensen Kunngi, digtsamlingen Nipaassutsip/Stilhedens Stemme af Grethe Lennert Poulsen og en selvbiografisk roman af debutanten Anna Marie Andersen. Sidst, men ikke mindst sender Atuagkat andet bind af Finn Lynges selvbiografi på gaden.

- Den forventer jeg mig vældig meget af, fordi så mange har efterspurgt den. Bind 1 stoppede jo på et tidspunkt, hvor der var meget mere historie, og den historie bliver fortalt nu. Og i min optik er bind 2 meget bedre end bind 1, siger Inger Hauge. 

På en stand tæt ved er også Milik Puslishing på Bogforum for at promovere sine bøger. Forlægger Lene Therkildsens seneste udgivelse er de ti vindernoveller fra konkurrencen Allatta, og hun arbejder videre med flere af de unge forfattere.

- Der er virkelig nogle potentialer i nogle af de noveller, og flere af forfatterne er på vej med udgivelser, og det kunne jo godt være at nogen af dem kunne slå igennem – også ud over Grønlands grænser, forudser hun.

Desuden har Milik Publishing en dansk oversættelse af Juaaka Lyberths debutroman på vej, samt en fotobog af Jette Bang, en bog om bøsser og lesbiske og flere børnebøger.

Det er 22. gang, at Bogforum løber af stablen, og Forlaget Atuagkat har været med 21 gange, mens Milik Publishing som bekendt er lidt yngre.