Masseanholdelser i London

I Storbritannien har der for anden dag i træk været voldsomme uroligheder, da vrede unge stødte sammen med politiet i flere bydele i London. Over 100 personer er blev anholdt, oplyser byens politi.
08. august 2011 11:37

I bydelen Enfield angreb unge politiet med sten, og tv-billeder viser uropoliti og betjente til hest patruljere i gader med smadrede butiksruder.

Optøjerne kommer dagen efter, at bydelen Tottenham var hærget af uroligheder. Natten til søndag blev 55 personer anholdt, og omkring 26 betjente blev såret.

Vreden er blusset op, efter en 29-årig far til fire Mark Duggan blev skudt og dræbt torsdag eftermiddag under mystiske omstændigheder.

Det fik hundredvis af demonstranter til at møde op foran Tottenhams poltihovedkvarter for at demonstrere mod, hvad de mente var et uprovokeret og uretfærdigt poltidrab.

Mark Duggan blev skudt efter at være blevet stoppet i en taxa i Tottenham. Under en ildkamp affyrede betjente to skud mod Duggan, der døde på stedet.
De første meldinger gik på, at han havde skudt på betjentene, og at en kugle havde ramt en politiradio i bæltet på en af betjentene.

Men nu er der opstået rygter om, at det våben, som Mark Duggan skulle have brugt, slet ikke var klar til brug, og det har fået vreden til at eskalere yderligere.
Politiet har indledt en større undersøgelse af episoden.