Mary besøgte Saqqaq

Kronprinsesse Mary aflagde i dag bygden Saqqaq besøg, hvor børnehavebørn og skolebørn viste hvordan de bekæmper mobning.
Skrevet af Noah Mølgaard
05. juni 2012 19:26

Kronprinsessen og hendes følge ankom til Saqqaq med inspektionsskibet Ejnar Mikkelsen ved 12-tiden, hvor formanden for bygdebestyrelsen Mikkel Jensen, Uno, tog imod gæsterne på bygdens vegne.

Og vejret viste sig fra sin bedste side, hvor der også blev lejlighed til at sende gaver til kronprinseparrets børn Prins Christian, Prinsesse Isabella, Prins Vincent og Prinsesse Josephine.

- Skolebørn havde en udstilling med deres tegninger i skolen og vi benyttede lejlighede til at sende fire tegninger til kronprinseparrets fire børn, fortæller skolelederen i Saqqaq Jonas Jensen til KNR.

Kronprinsessen besøgte børnehaven og skolen, der sang og fortalte om antimobbe kampagnen Kammagiitta. Og bygden har også stor maskot, som de kalder Kammarujuk, der fulgte Kronprinsessen under besøget.

Kronprinsessen fik også en gave fra bygden. Det var et maleri som kunstneren Johannes Nathanielsen havde malet. Motivet er husene, som er kendt fra filmen "Qivittoq", som blev indspillet i Saqqaq og den nærliggende natur.

Det kongelige besøg varede lidt over to timer og Kronprinsessen blev fløjet tilbage til Ilulissat med en helikopter. Hun skal imorgen formiddag besøge Atuarfik Jørgen Brønlund som også kører med antimobbekampagne.

Hun skyder også en børnestafet igang imorgen og vil også overrække medaljer til børnene.

Der bliver også aflagt besøg i krisecenteret inden besøget bliver afsluttet med en middag med borgmester Jess Svane som vært.