Martin Møller er glad for at få olympisk sne under skiene

Langrendsløberen Martin Møller er glad for at komme i gang ved OL i sydkoreanske Pyeongchang efter at have døjet med sygdom.
Foto © : Naalakkersuisut
Skrevet af Kenneth Elkjær
16. februar 2018 13:21

Grønlandske Martin Møller måtte i sidste uge melde afbud til sit første løb ved OL på grund af forkølelse.

Natten til fredag var kroppen til gengæld tilbage i nogenlunde form, og han kunne klikke i langrendsskiene og deltage i 15 kilometer fristil på de olympiske løjper efter at have ventet i mere end en uge.

- Jeg er superglad for at være i gang, og jeg er frisk, siger 37-årige Martin Møller til KNR.

Den grønlandske skistjerne kom i mål som nummer 90, tæt på hans seedning.

- Jeg er godt tilfreds med mit løb, siger han.

LÆS OGSÅ Martin Møller slutter i den tunge ende ved OL

Næste løb for Martin Møller er den 24. februar. I mellemtiden skal han bruge tiden på at indhente noget af det tabte efter den forkølelse, der satte ham tilbage ved OLs start.

- Jeg skal træne, nu er jeg blevet frisk og er kommet mig ovenpå min forkølelse. Nu har jeg tid til at træne lidt mere og så tager jeg den lidt med ro ved slutningen af næste uge, når løbet nærmer sig, siger han.

Og der er gode betingelser for optimal træning i Pyeongchang.

- Det blæser lidt, men ikke noget voldsomt. Det er superfine forhold, og sneen er hårdt pakket, siger skiatleten, der også skal bruge noget af ventetiden på at se sin grønlandske kollega Laila Salling, der skal i konkurrence søndag aften, grønlandsk tid.

Martin Møller skal i konkurrence igen den 24. februar, hvor programmet står på 50 kilometer klassisk, som er hans kongedisciplin. Det var på samme distance, at han lavede sit hidtil bedste OL-resultat i 2014, hvor det blev til en plads som nummer 45.

- Ambitionen er stadig at lave et ligeså godt resultat som for fire år siden, men det var et godt løb, så det bliver svært, men det er vigtigt at sætte ambitionerne højt, slutter Møller.

LÆS OGSÅ Martin Møller melder afbud til første konkurrence