Martha mødes med nordiske kolleger

Mandag og tirsdag var naalakkersuisoq for justitsvæsen til møde i Stockholm. Deltagerne var de øvrige justitsministre fra Norden. Emnerne var aktuelle spørgsmål på justitsområdet.
Skrevet af Peter Troelsen
02. oktober 2013 04:12

Der blev blandt andet drøftet vilkår for kvinder i fængslerne, og også udfordringerne med udenlandske statsborgere i nordiske fængsler var blandt de emner justitsministrene berørte.

Der var også gæster fra de forskellige landes kriminalforsorg inviteret med til justitsministermødet i Stockholm. Det er fortsættelsen af en god tradition, der betyder, at såvel ministre som folk fra kriminalforsorgen er til stede et sted, hvor man kan diskutere problemstillinger på et bredere plan end ellers.

- For Grønland er det vigtigt at fastholde opmærksomheden på de lange ventelister ved kredsretterne. Desuden er det vigtigt at gøre opmærksom på behovet for at tilføre flere ressourcer til det kriminalpræventive arbejde, siger Martha Lund Olsen.

Lund Olsen mødtes med sin norske kollega Grete Faremo, Anna-Maja Henriksson fra Findland og svenske Beatrice Ask. endeligt deltog den danske justitsminister Morten Bødskov i mødet på Räsnäs Slott i Stockholm.