Martha Lund Olsen er ikke afvisende over for forslag

Naalakkersuisoq for familie Martha Lund Olsen har hidtil meldt ud, at en central rådgivningsenhed med et rejsehold er det, der skal til, for at hjælpe med at aflaste kommunerne, når det kommer til sagsbehandlingen.
Skrevet af Laura Aggernæs
19. marts 2015 11:19

Et forslag, som Inatsisartuts familie- og sundhedsudvalg har meldt ud, de ikke mener, kan stå alene. De mener i stedet, der skal flere ressourcer til området.

 

Vil drøfte forslag

Og nu viser det sig, at Martha Lund Olsen ikke er helt afvisende over for det forslag.

- Jeg er selvfølgelig interesseret i at vide, hvad udvalget mener, hvad det er, der skal til. Og så vil jeg selvfølgelig drøfte det med dem, siger Martha Lund Olsen til KNR.

- Vil du være villig til at afsætte flere ressourcer til sagsbehandling i kommunerne, udover den centrale rådgivningsenhed?

- Det kommer an på, hvad det er, man mener der skal til, hvad der er vores, og hvordan det kan strikkes sammen, siger hun.

 

Ser nærmere på tilsyn

Efter det er kommet frem, at sagsbehandlingen har haltet voldsomt bagefter på børne- og ungeområdet i Qaasuitsup og Qeqqata Kommunia, har Inatsisartuts familie- og sundhedsudvalg understreget, at de mener, der bør gennemføres lignende sociale tilsyn i Kommuneqarfik Sermersooq og Kommune Kujalleq hurtigst muligt.

Noget som Martha Lund Olsen nu har sat sit departement til at undersøge nærmere.

- Jeg har bedt administrationen om at se på, hvad, hvordan og hvorledes - hvornår der har været tilsyn sidst, og hvornår der skal tilsyn igen, siger Martha Lund Olsen.