Margrethe fejres med pomp og pragt

I anledningen af Dronning Margrethes fødselsdag i dag er der stor folkefest i Kolonihavnen i Nuuk.
16. april 2010 06:37

Fødselsdagen begynder klokken 12 med en kanonsalutering. Herefter holder borgmester Asii Chemnitz Narup en lykønskningstale til dronningen, og sangkoret Qissiat synger "Nuilersup qilaap seqinersuata". Bagefter er der fællessang på Kolonihavnen.

I dagens anledning vil inspektionsskibene Tulugaq og Knud Rasmussen samt politiets kuttere - Sisak, Sisak II, Sisak III, Sisak IV og H.J. Rink - være til stede ud for Kolonihavnen.

De tre øvrige storkommuner har ingen særlige arrangementer i anledning af Dronningens fødselsdag, men de oplyser til KNR, at de selvfølgelig hejser flaget.

Fødselsdagsgaven fra alle os i Grønland til Dronningen er et billede, malet af kunstneren Niels Motzfeldt med titlen "Arnap Sullivia".

Niels Motzfeldt siger til KNR, at han har forsøgt at skabe et billede, der fortæller om en kvinde, som er lidt oppe i årene, og som er vidende og erfaren. Samtidig skulle det have en unik grønlandsk stemning. Derfor valgte han et arbejdsbord til skindbrodering som motiv.

Niels Motzfeldt er blandt andet kendt for tidligere at have tegnet motiverne på en 20-krone og en 10-krone.

KNR TV sender dronningens fødselsdag fra klokken 10 her til formiddag frem til klokken 15.45. Igen klokken 18.00 frem til klokken 18.30 og mellem klokken 19.50 og 22.15 kan man følge fødselaren, når der i aften er gallamiddag.