Maniitsoq svømmehal om fem år

Foreningen Maniitsumi Naluttarfik (Svømmehalen i Maniitsoq), håber, at kunne åbne dørene til den kommende svømmehal om fem år. Men de skal lige have 30 millioner kroner i kassen først. Se illustrationer.
Skrevet af Per Andersen
28. november 2011 13:33

Foreningen blev genoplivet efter tre årtiers dvale. Der var omkring 35 interesserede personer som mødte op til denne gendannelse af foreningen for svømmehallen i Maniitsoq. Og der blev debatteret livligt i løbet af de tre timer mødet varede. Der var afsløring af tegninger af  svømmehallen og orientering om foreningens økonomiske situation.

- Vi har indtil nu omkring 1,5 millioner kroner. Det er rigtig flot at den forrige bestyrelse havde samlet så mange penge ind, siger Wilhelm Josefsen fra Maniitsumi Naluttarfik til knr.gl.

Foreningen Maniitsumi Naluttarfik blev dannet i halvfjerserne, men gik i stå for 20 år siden. Der har været flere mislykkede forsøg på at genoplive foreningen. Det lykkedes endelig for en uge siden, hvor 35 personer deltog i mødet.

Tegnestuen Masanti  har lavet tegningerne til den 1.100 kvadratmeter store svømmehal, og som er vurderet til at koste omkring 30 millioner kroner. Placeringen af svømmehallen blev også drøftet under mødet.

De to populæreste forslag var området neden for Annertusoq, de fleste kender som, ”Qallunaat Iliveqarfiat” og området i fabrikskajen, hvor den gamle fiskemil lå engang.

Foreningen håber på at kunne bygge svømmehallen i løbet af de næste fem år. Udgifterne på 30 millioner kroner skal dækkes af tilskud fra forskellige fonde og private donationer.