Manglende sne giver manglende indtægter

Grå fjelde, sortklædt sne, og kun en lille klat hvidt sne hist og pist. Vinteren har langt fra været hård i Midt- og Sydgrønland år. Og de forårsagtige tilstande i Nuuk kan mærkes i vintertøjs- og -skisportsbutikkerne, hvor salget er gået næsten i stå. Også ved skiliften er der ingen kunder og næsten tomt.
26. februar 2010 15:24

-Dem der har været her indtil nu er kun en brøkdel af hvad der plejer at være, det ser lidt sort ud lige for tiden, sagde daglig leder af skiliften i Nuuk Knud Chemnitz fra skiliftens pistemaskine, på den lille skibakke.

I Nuuk Skilift er der to pister - en stor og en lille. Og den manglende sne har gjort, at det kun har været den lille bakke der har været åben i år. Og det får størstedelen af kunderne til at holde sig væk.

- På grund af manglende sne har vi været nødt til at indskrænke åbningstiderne indtil der kommer sne, siger Kund Chemnitz.

Og det er ikke kun skiliften der rammes hårdt af den milde vinter. Også vintertøjs- og skisportsbutikkerne rammes hårdt, det mærker de for eksempel i Pikkorisport i Nuuk.

- Vi kan godt mærke det lidt, vi har dunjakker og skiudstyr på lager mere end vi plejer at have, sagde ejeren af Sportsbutikken Pikkori Sport Morten Jørgen Heilmann.

Også Sportsforretningen Ittu.net melder at vintersalget har slået fejl. Her har de kun solgt 1/3 del af hvad der ellers bliver solgt af skiudstyr, og ejeren af butikken Ittu Hviid siger, at det er svært at sælge alt der er relateret til skiudstyr.

De hårde tider for sportsbutikkerne og skiliften er muligvis forbi, for vejrudsigten fra DMI i den kommende uge lover nemlig snevejr.