Manglende affaldshåndtering i bygderne

Alle byer har fået etableret modtagefacileteter til farligt affald, mens der i flere bygder fortsat ingen anlæg er til at håndtere det miljøfarlige affald. Det fremgår af et svar fra naalakkersuisoq for miljø Mala Høy Kúko på en paragraf 37 spørgsmål fra Laura Táunâjik, Siumut.
Foto © : Suzanne Hamilton/Flickr Creative Commons
Skrevet af Sara K. Jakobsen
07. august 2016 18:35

Som en del af affaldsanlægssektorplanen har selvstyret i 2015 givet kommunerne tilskud på samlet 14 millioner kroner til blandt andet at lave modtageanlæg for farligt affald i alle byer. 

Kommunerne skal med denne bevilling prioritere anlæg til håndtering af farligt affald, indretning af kontrollerede deponeringsanlæg, natrenovationsanlæg og forbrændingsanlæg.

Og med et tilskud til etablering af modtageanlæg i Qaanaaq og Qasigiannguit er der nu taget skridt til at lave de sidste modtagefaciliteter i byerne, fremgår det af svaret.

Dertil har Qeqqata Kommunia og Kommuneqarfik Sermersooq fået tilskud til at købe modtagefaciliteter til deres bygder. 

Qaasuitsup Kommunia og Kommune Kujalleq har dog endnu ikke fået tilskud til etablering af  modtagefaciliteter, skriver naalakkersuisoq for miljø. 

Naalakkersuisut vurderer at det vil koste omkring 1,3 millioner kroner at etablere de resterende modtagefaciliteter, skriver naalakkersuisoq for miljø Mala Høy Kúko i et svar til Laura Táunâjik.