Mangel på boksedommere

Manglen på boksedommere i Grønland er så stor, at klubben Fight Club Nanoq nu afholder et boksestævne i Nuuk for at indsamle penge til at uddanne dommere.
11. maj 2010 10:00

Det er 11 år siden, at der sidst har været boksestævne i Grønland. Men nu tager børn og voksne fra Qaqortoq, Sisimiut og Nuuk atter boksehandskerne frem, når Fight Club Nanoq på lørdag holder stævne i hovedstaden.

- Det bliver forskellige vægtklasser lige fra 40 kilo og helt op til supersværvægt, altså over 90 kilo, siger Jørgen Boassen fra Fight Club Nanoq. Formålet med stævnet er ikke blot at få træning i ringen, men også at samle penge ind til uddannelse af grønlandske boksedommere.

- Og hvis det går godt vil vi i løbet af året eller næste år få en dommer fra Danmark hertil, så vi kan få kursus som kamplederdommere og almindelige dommere. Før i tiden skulle vi have mindst fire mand fra Danmark. Det har vi ikke råd til, hvis det skal være 3-4 gange om året her i Grønland, forklarer Jørgen Boassen. I alt deltager 15 boksere i stævnet, og ud over æren kan man vinde retten til at deltage i en rigtig boksekamp enten her i landet eller Danmark.