Mange vælger efterskole før uddannelse

Personlig udvikling og bedre kundskaber til dansk. Det er målet, når de fleste afgangselever fra Atuarfik Mathias Storch i Ilulissat tager på efterskole efter sommerferien.
Skrevet af Noah Mølgaard
02. marts 2011 12:26

47 elever går til afgangseksamen i Atuarfik Mathias Storch i år og de fleste har allerede besluttet hvor de vil hen efter sommerferien.

De fleste afgangselever vil tage på efterskole. Eleverne oplyser til KNRs eftermiddagsflade Nunarput ullumi, at de søger til efterskole for at opnå personlig udvikling og bedre kundskaber til dansk.

Det er situation som lærer Lis Møller genkender fra sine samtaler med elever og forældre.

- Der er mange elever som ellers er dygtige rent fagligt, men som på det personlige plan endnu ikke er klar til at starte på en uddannelse, siger Lis Møller til KNR.

Og lærerne møder deres gamle elever, der efter skoleophold i efterskoler eller AFS går videre til uddannelser.

- Vi får mange positive tilbagemeldinger fra unge, der har opnået personlig udvikling gennem efterskoleophold inden de for eksempel starter i GU, siger Lis Møller.

Hun har sammen med andre rådgivningslærere foreslået at 11. klasserne bliver genindført, da hun som lærer tidligere har undervist 11. klasser inden det klassetrin blev afskaffet.

- Nogle 10. klasser er modne nok til at tage næste skridt, men der er også elever som ikke er modne nok til at begynde på en uddannelse og det er dem, som vi gerne vil give mulighed for at blive mere modne inden de tager på uddannelse, siger Lis Møller.