Mange ubesvarede spørgsmål i sag om den forsvundne urne

Sagen om afdøde Siverth Petersen og hans forsvundne urne, der åbenbart var blevet begravet på Vestre Kirkegård, bliver mere og mere mystisk.
Skrevet af Jette Andersen
05. oktober 2011 16:22

Nu har Radioavisen været i kontakt med Københavns Kommune, der giver følgende hændelsesforløb:

Efter Siverth Petersens død d. 10. maj blev den nærmeste familie i Grønland underrettet af politiet.

Men ingen havde ifølge Michael Bruhns fra kontoret for offentlige bisættelser i Københavns Kommune ønsket at varetage det fornødne i forbindelse med bisættelsen, hvilket altså er i direkte modstrid med hvad Siverth Petersens familiemedlemmer i går sagde til Radioavisen.

Den grønlandske præst i Danmark, Jens-Kristian Kleist, siger til Radioavisen i dag, at han holdt en mindehøjtidelighed uden jordpåkastelse, efter familiens ønske, d. 30 maj.

- Den "rigtige" jordpåkastelse" skulle ske i Nuuk, siger han.

Men det skete som bekendt ikke. Og det skyldes, at Michael Bruhns fra Københavns Kommune, blev kontaktet af politiet d. 16. maj, hvor kommunen blev anmodet om at foretage en bisættelse, da de ikke havde fundet frem til nogle, der ville foretage en begravelse.

"Derefter indhentede vi oplysninger fra Det Centrale Personregister vedr. familieforhold. Der blev også taget kontakt til afdødes bank. Derefter blev Begravelse Danmark, Vesterbro kontaktet. De tog kontakt til den Grønlandske præst Jens-Kristian Kleist som skulle medvirke ved bisættelsen," står der i hændelsesforløbet, som Michael Bruhns har sendt til Radioavisen.

Bisættelsen blev fastsat til mandag den 30. maj fra Vor Frelsers Kirke. Bedemandsforeningen i Danmark, Begravelse Danmark, havde søgt tilladelse hos Grønlands Selvstyre om Siverth Petersen urne måtte komme ned på ”Den Grønlandske Afdeling” på Vestre Kirkegård. Og altså fået lov.

Københavns Kommune var ikke vidende om, at urnen skulle sendes til Grønland, da ingen havde givet kontoret besked om dette, skriver Michael Bruhns og tilføjer, at i de tilfælde hvor afdødes familie ønsker at få urnen sendt til Grønland, beder de om navn og adresse på den kirke, hvor urnen skal sendes hen.