Mange politifolk får topposter i samfundet

Formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, direktøren for KNR og direktøren for hovedstadens byudviklingsselskab NCD er blandt nogle af de tidligere politifolk, der nu bruger deres kompetencer i andre dele af samfundet.
Foto © : Forsvaret
23. januar 2018 09:58

- Og det er godt for politiets image, men det er også en udfordring, at flere dygtige medarbejdere forlader politiet, siger stabschef Lars Kirkegaard.

Grønlands Politi har tidligere haft vanskeligt ved have tilstrækkeligt med politifolk.

- Det er fortsat vanskeligt at fastholde betjente i Grønlands Politi. De bliver fristet af attraktive stillinger i resten af det grønlandske samfund, siger stabschef Lars Kirkegaard.

Og det er på den ene side positivt for politiets omdømme, at samfundet efterspørger de kompetencer politiet har.

- Der er noget stolthed i at vores medarbejdere kan betræde nogle store stillinger ude i samfundet. Men det giver også nogle udfordringer

- Det er jo en ressource, der forsvinder ud af Grønlands Politi.

Lars Kirkegaard, mener blandt andet, at det netop er de gode kompetencer politiet får i deres uddannelse og arbejde, der gør at de kan bruges i andre sammenhænge. Men...

- Det er også et krævende job og et job man bliver belastet af med tiden. Og derfor skal vi som organisation være meget opmærksomme på betjentene og de forhold og situationer de bliver udsat for.

Derfor forsøger politiet på forskellige måder, at holde fast på deres medarbejdere, for de kan ikke konkurrere på for eksempel løn med andre virksomheder, siger Lars Kirkegaard.

- Vi prøver i stedet at gøre noget ud af arbejdspladsen og miljøet. Og så arbejder vi med en stor uddannelsesportefølje, så de bliver veluddannede og udvikler sig i deres stillinger.

Politiet søger lige nu nye studerende til Politiskolen. Der er frist 1. marts.