Canada: Mange oprindelige folks mænd forsvinder

Den Canadiske undersøgelse af en stor mængde sager om forsvundne kvinder fra oprindelige folk er sat i gang. Men også mange mænd fra oprindelige folk forsvinder.
Foto © : Alec Couros/Flickr Creative Commons
13. februar 2017 07:03

Den store nationale undersøgelseskommission i Canada om myrdede og forsvundne inuit-, métis- og indianerkvinder er nu ved at komme igang.

Men det er ikke kun kvinder, der forsvinder. Faktisk er antallet af mænd højere end af kvinder. Og derfor har kommissionen overvejet om den også skal undersøge, hvorfor så mange oprindelige folks mænd forsvinder eller bliver myrdet.

Kommissionen har dog i denne uge besluttet kun at fokusere på kvinderne, selv om den også vil se på, hvordan den vold mændene udsættes for, kan have en indflydelse på kvinderne.

Marion Buller som leder undersøgelsen, udtaler til Globe and Mail, at de nu er parate til at forhøre familiemedlemmerne til de forsvundne eller myrdede kvinder.

Særlige lokaler er blevet oprettet for høringerne, hvor familemedlemmerne kan føle sig bedre tilpas end i en retsal og hvor de kan udføre de spirituelle ritualer som de ønkser.

Familiemedlemmerne får også lov til at vidne sammen.

Den samlede undersøgelse vil koste omkring 300 millioner kroner og tage to år.