Mange lærerstuderende bliver berørt

Fra i morgen sætter en blokade fra lærernes fagforening IMAK en stopper for nyansættelser af lærere.
Skrevet af Mads Ullerup
29. februar 2012 16:20

Blokaden betyder blandt andet, at 53 kommende lærere ikke kan søge job i den grønlandske folkeskole, når de afslutter deres uddannelse til sommer.

Derfor forsøger de lærerstuderende nu at løse hårdknuden ved selv at melde sig ind i striden mellem IMAK og Naalakkersuisut om lærernes overenskomst.

Ulla Huch fra Ilulissat er færdiguddannet til sommer, og hun har i dag sammen med 15-20 andre lærerstuderende diskuteret, hvordan de skal reagere på blokaden.

Indtil videre regner Ulla Huch med, at de lærerstuderende vil samles til en demonstration i morgen for at vise deres utilfredshed med den fastlåste situation.

- Vi vil fortælle resten af samfundet om vores situation. Vi er kede af det. Og så vil vi spørge Naalakkersuisut, hvad det er, de vil med os, og hvilke planer de har i forhold til os, siger Ulla Huch, der understreger, at de endnu ikke har besluttet om de skal demonstrere.

Hvis det ender med en demonstration, så håber Ulla Huch, at den får gennemslagskraft til at kunne gøre en forskel.

- Jeg har aldrig deltaget i en demonstration før, men jeg har set, at andre bliver hørt når de demonstrerer, og jeg håber selv at blive hørt, siger Ulla Huch.

Hun får sit uddannelsesbevis som folkeskolelærer den 15. juni.

Men derfra ved hun ikke, hvad der skal ske med hende.

Lærerorganisationen IMAK har som nævnt indført blokade af nyansættelser fra i morgen for at lægge pres på Naalakkersuisut i forhandlingerne om en ny overenskomst.

Det er først og fremmest lønforholdene, der lige nu skiller de to parter fra at nå til enighed.