Mange kvinder i det ny Landsstyre

Om få timer præsenteres Grønlands nye landsstyre. Det sker, når den kommende landsstyreformand, Kuupik Kleist, på et TV- og radiotransmitteret pressemøde klokken 10 løfter sløret for sit nye "landshold" af toppolitikere efter jordskredssejren sidste tirsdag.
Skrevet af Karsten Sommer
10. juni 2009 05:43

Det står allerede klart, at både Inuit Ataqatigiit, Demokraterne og Katusseqatigiit Partiiat får plads i koalitionen. Dermed deler IA trods sine hele 14 mandater kagen med f.eks. Katusseqatigiit Partiiat, som kun har et enkelt mandat.

Det ligger ligeledes helt fast, at Demokraterne har sat sig på to af de virkelig tunge landsstyreposter. Mens formand Jens B. Frederiksen overtager landsstyreposten for bolig og infrastruktur, bliver Palle Christiansen landsstyremedlem for finanser.

Hvem der sætter sig på de øvrige poster er endnu uvist. Det forventes at det vigtige landsstyreområde for familie og sundhed deles i to selvstændige landsstyreområder, og der gisnes om, at de nye kvindelige stjerneskud i IA er oplagte til at tage sig af et af de områder. For eksempel har både IA's Naaja Nathanielsen og stemmeslugeren Maliina Abelsen været tilknyttet Videnscenter for Børn og Unge, MIPI.

Det forlyder også at der bliver stort set lige mange kvinder og mænd i det ny Landsstyre. ligesom der er spænding om hvem der skal tage sig af erhvervsområdet i det ny Landsstyre. Det bliver her at der skal findes en løsning på spørgsmålet om Alcoaprojektet ved Maniitsoq.