Mange arbejdsskader i Grønland

Sammenlignet med Danmark er der ualmindeligt mange arbejdsskader i Grønland. Sidste år blev der anmeldt 487 arbejdsulykker i Grønland og 19.329 arbejdsskader i Danmark. Rundt regnet bor der 100 gange så mange mennesker i Danmark, så regnestykket er ret simpelt. Mere end dobbelt så mange arbejdsskader i Grønland pr. indbygger.
Skrevet af Peter Troelsen
26. juni 2012 10:18

Det særlige grønlandske arbejdsmarked slår også igennem, når man kigger på, hvordan arbejdsskaderne er fordelt. Her i landet går det først og fremmest ud over hænder og arme, og disse former for arbejdsskader kan direkte forbindes med fiskeriet og de dertil relaterede jobs. Sammen med forstuvninger og lignende udgør sårskaderne 40 % af alle anmeldte arbejdsskader i Grønland. Set i forhold til Danmark er der også mange skader i hovedregionen i Grønland.

Indenfor anmeldelse af erhvervssygdomme ligger Grønland pænt på linje med Danmark. Her i landet ligger over halvdelen af disse indenfor diagnosen indeklimasyndron/slimhindegener. I den sammenhæng er det dog vigtigt at fastslå, at der i de seneste to år har været mange anmeldelser af skader i denne kategori på grund af to enkeltstående hændelser på to virksomheder.

Når man påtænker, at der ikke anmeldes ret mange arbejdsskader i det østgrønlandske område, vil den reelle statistik være endnu mere markant i forhold til danske forhold.

Læse mere om arbejdsskader i Grønland her: http://cfa.gl/Nyheder/Nyhedsarkiv/2012/~/~/media/709C0D4A2C024A36B8D25692D14AF4E4.ashx