Mand idømt forvaring for voldtægt af mindreårigt stedbarnebarn

Landsretten stadfæstede dom fra Qaasuitsup Kredsret, hvor manden blev dømt for at have voldtaget stedbarnebarnet ikke under 15 gange, da pigen var mellem 10 og 11 år.
I landsretten erkendte manden flere af de forhold, som han blev dømt i kredsretten. Arkivfoto Foto © : KNR
31. januar 2020 11:37

En mand i midten af 50’erne er i Grønlands Landsret blevet idømt forvaring for at have voldtaget sit mindreårige stedbarnebarn adskillige gange i en periode på et år og seks måneder.

Dommen faldt torsdag.

Ugerningen skete i en periode fra efteråret 2016 til starten af 2018.

I Qaasuitsup Kredsret blev manden dømt for at have voldtaget stedbarnebarnet ikke under 15 gange, da pigen var mellem 10 og 11 år. Dertil var han dømt for forsøg på voldtægt og for blufærdighedskrænkelse og andet seksuelt forhold end samleje med stedbarnebarnet. 

I landsretten valgte han at erkende en lang række af forholdene. Sagen kom derfor til at handle om, hvilken sanktion, han skulle idømmes.

Tilfreds med dommen

I kredsretten blev manden dømt til forvaring på ubestemt tid, og det var også den straf, som Anklagemyndigheden argumenterede for, at han skulle have. 

Manden ankede dog dommen Grønlands Landsret - og landsretten stadfæstede kredsrettens dom fra september sidste år. 

- Jeg er tilfreds med dommens resultat, der skal ses i lyset af den meget alvorlige kriminalitet, som domfældte har begået, siger anklagerfuldmægtig Line Thornberg. 

Landsret lagde ved foranstaltningen om forvaring vægt på kriminalitetens grovhed, og at manden tidligere har begået kriminalitet. 

Landsretten lagde yderligere vægt på, at det var nødvendigt og påkrævet at idømme manden forvaring for at forebygge yderligere kriminalitet.  

Grønlands Landsret nedsatte dog erstatningen til pigen fra 200.000 kroner til  125.000 kroner.