SAR-operation: Mand forsvundet fra Nanortalik

En 61-årig mand er forsvundet. Han er ikke set siden fredag, hvor han sejlede mod syd fra Nanortalik i sin hvide Poca Jolle. Arktisk Kommando leder efter ham med båd og helikopter.
Arktisk Kommando har siden i går eftersøgt en mand, som ingen har set siden fredag. Arkiv foto. Foto © : KNR/Anne Meisner
03. oktober 2023 10:26

En 61-årig mand har været savnet siden fredag. Her forlod han Nanortalik i Sydgrønland i sin hvide Poca Jolle og sejlede formenligt mod syd, fortæller vagtchefen ved Grønlands Politi Mark Larsen tirsdag morgen.

- Vi mangler en mand i en hvid Poca Jolle, som formenligt er sejlet ud nede fra Nanortalik fredag eftermiddag og sejlet i sydlig retning. Det er i hver fald det, vi formoder, men vi ved det ikke, for der er ingen, der har set ham sejle ud, og ingen har set ham siden.

- Vi har søgt efter ham med både helikopter og båd fra Nanortalik og i retning mod syd siden i går, men desværre uden held, siger Mark Larsen.

Det er Arktisk Kommando, der leder eftersøgningen, men de får god hjælp af lokale, der også forsøger at finde manden.

Selvom det endnu ikke er lykkedes at finde manden, fortsætter eftersøgningen i dag, fortæller vagtchefen.

- Vi fortsætter eftersøgningen i dag, og vi bliver ved, indtil vi har afsøgt de områder, hvor vi har en formodning om, at han kan være. Lige nu har vi afsøgt de mest sandsynlige sejlruter fra Nanortalik i det sydlige Grønland.

- Så nu prøver vi at søge i et lidt større område i dag, siger vagtchefen.

Hvornår og om eftersøgningen skal indstilles er en beslutning Arktisk Kommando tager, oplyser politiet. På nuværende tidspunkt kan politiet ikke sige mere om operationen.