Mand får straksdom for at smugle kokain i kroppen

Det koster fire et halvt år i anstalten for en 34-årig mand, som forsøgte at smugle narkotika ind i Grønland.
En mand er taget for at smugle 167,5 gram kokain ind i lufthavnen i Kangerlussuaq. Foto © : KNR / Malik Brøns
19. juni 2024 14:43

En 34-årig mand blev 17. juni stoppet af tolderne i lufthavnen i Kangerlussuaq. Efter en tur i bodyscanneren viste det sig, at manden skjulte et fremmedlegeme indvortes, som indeholdt 167,5 gram kokain.

Manden blev sigtet for indsmugling af narkotika. Fordi han tilstod forholdet, kunne sagen føres som en tilståelsessag.

Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Derfor blev manden i dag stillet for en dommer i Sermersooq Kredsret. Han blev fundet skyldig og idømt fire år og seks måneder anstaltsanbringelse.

- Grønlands Politi har et tæt samarbejde med toldfunktionen, som udfører et stort arbejde med at afsløre personer, der forsøger at smugle narkotika ind i landet, siger leder af efterforskningssektionen i Grønlands Politi, politikommissær Malik Sandgreen i pressemeddelelsen.

Det er anden gang indenfor en måned, at en person får straksdom for forsøg på indsmugling af hård narkotika. I maj måned blev en kvinde idømt fire år og fem måneder for indsmugling af 200 gram kokain.

- Grønlands Politi ser med stor alvor på sagerne, da det kan være til stor fare for liv og helbred for de personer, der forsøger at indsmugle det i kroppen. Det er derfor bekymrende, at vi ser flere tilfælde, hvor hårde stoffer bliver indsmuglet til Grønland, udtaler politikommissæren.